Risto Laine

Lehtimies Abdallah Al-Hadlaq ja Palestiina

Facebookin ihmeellisestä maailmasta (Heimo Enpuska) tuli vastaan kaksi hyvin mielenkiintoista videota, jota suosittelen katsomaan ja samalla tekemään seikkailuja oman maailmankuvansa reunoille(Kuplasta) avaratamaan tietoisuutta.

Kuwaitilainen lehtimies Abdallah Al-Hadlaq on tullut tunnetuksi uudistusmielisistä kirjoituksistaan ja lausunnoistaan. Hän on ollut avoimen kriittinen Iranin ja mm. Gazaa hallitsevan Hamasin suhteen.
https://www.facebook.com/johtava.pastori.3/videos/404102853527009/?__tn_...

 

Meillä on virallisesti pidetty YK:n avustuksia tärkeänä, niin Afrikassa kuin Lähi-idässäkin hädässä olevien auttamiseen.

Seuraava kysymys: Tarvitsevatko nämä tahot YK:ta jotta rahavirrat ovat turvattu ja kuka todellisuudessa hyötyy?.

https://www.facebook.com/johtava.pastori.3/videos/401477890456172/?eid=A...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Kuulehan, Virtasen Harri jo vaiennettiin. Olehan varovainen, mitä tänne julkaiset. Muista, ettet arvostele ....ngin ....mien kirjoituksia, etkä ...-puolueen jäsenien maahanmuuttomyönteisiä agendoja. Bannia tulloo, sano Tulloo!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se ongelma on heillä, ei minulla ;)

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No aika tyypillistä gepardihattu vedätystä. Nigerialaiskirjeet potenssiin tuhat.

Pakolaisuus on iso business, onhan se huomattu täällä Suomessakin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tuo sama ongelmahan on kaikissa niissäkin maissa,joille suomalaisten veronmaksajien rahaa ohjataan Kehitysapuna josta ehkä 10% päätyy tarvitseville.Kuolleita henkilöitä palkkalistoilla,korruptiota jne.jne.

YK säkki tipahtaa päähän,loppuu huolet ja tuhannet kehitysavun parissa häärivät vetävät voitot taskuihinsa.

Ulkoministeriö maksoi noin 400 000 euroa kehitys­apu­rahoja väärälle tilille – KRP epäilee: ministeriötä huijattiin.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005976561.html

Suomi on maksanut yli 50v.kehitysapurahaa sinne tänne ja elättääkin vielä näitä kehitysmaalaisia täällä suomen maaperällä ,niin mitä tästä opimme?
Suomi on ainoa maa joka noudattaa pilkulleen kehitysapurahojensa maksamista ,muut maat eivät sopimuksia noudata,joita laativat siellä kerhoissaan kokoustaessaan.

Halosen aikana suomi maksoi kehitysapurahoja jonnekin hevon peehen vuosikausia eli siis veronmaksajien rahaa lapioitiin roistojen huijaukseen surutta.Nämä valopäät hoksasivat vasta vuosien jälkeen tulleensa huijatuiksi.Vahingossa sekin tapahtui,siis paljastuminen.

maaliskuu 18, 201515:08
Kehi­tysapu on satojen miljar­dien busi­ness, joka tuottaa parhaim­mil­laankin risti­rii­taisia tuloksia

https://www.suomenuutiset.fi/kehitysapu-on-satojen...

"Professori, entinen vihreiden kansanedustaja Eero Paloheimo kiteyttää nykyisen kehitysavun kirjassaan Tämä on Afrikka: ”Huonosti suunnitellun ja suunnatun kehitysavun merkittävin tulos on rappio.” Kirjailija Jukka Mallinen on todennut, että tehottomasta kehitysapuajattelusta kertoo sananlasku ”ei kannettu vesi kaivossa pysy”. Mallisen mukaan tehokkuudesta sen sijaan kertoo fraasi ”älä anna nälkäiselle kalaa, vaan onki, jolla hän voi itse kalastaa”.

Matti Kääriäisen tuore kirja Kehitysavun kirous toi kehitysapukeskustelun jälleen julkisuuteen. Kääriäinen työskenteli ulkoministeriössä kehitysaputehtävissä yli 40 vuotta. Kääriäinen luettelee kehitysavun epäonnistumisia: Sambian teiden varsilla lojuvat Sisujen raadot, Kafubun saha joka paloi taivaan tuuliin, traktoritehdas joka ei toiminut, lääketehdas joka ei toiminut.

– Mutta olennaisempaa kuin esimerkit, on se, että itse konsepti ei toimi, Kääriäinen toteaa.

Afrikan talous edustaa vain hieman yli prosenttia koko maailmantaloudesta, mutta etniset riidat ja sisällissodat repivät monia maita. Kaksi viidesosaa Afrikan väestöstä on lukutaidottomia ja laajalle levinnyt hiv-ongelma synkentää tulevaisuudennäkymiä. Väestönkasvu on lähtenyt nousuun kehitysavun myötä. Väestöräjähdys pahentaa ruokaongelmaa, huonontaa elinympäristöä, kiihdyttää ympäristötuhoa ja syö taloudellisen kehityksen eväät. Väestöräjähdys aiheuttaa muuttopaineen, joka purkautuu länsimaihin turvapaikanhakijoiden muodossa"

– Kehitysavun sanotaan kohdistuvan köyhiin, mutta ei se siltä vaikuta. Köyhien osuus ei ole 50 vuodessa vähentynyt. Minusta kehitysapu ruokkii korruptiota. Ja se on paha asia, kertoo Peltola Maailma-lehdelle.

Juhani Koposen ja Tiina Kontisen mukaan kymmenissä maissa kehitysavun vaikutus köyhyyteen on ollut heikko tai olematon. Kun maasta puuttuu hyvä hallinto, kehitysavun antaminen on tehotonta ja ”kääntyy itseään vastaan”. Kehitysmaiden köyhien ihmisten hyvinvointi paranee, jos valtion tulojen pääasiallinen lähde on maiden oma talous, ei kehitysapu. Eliitti joutuisi kuuntelemaan kansalaisiaan, jos valtion varojen kertyminen olisi näiden hyvinvoinnista riippuvaista. Tämä rakenne ohjaisi kehitysmaita taloudellisen kasvun tielle.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ratkaisu on kehitysavun kolminkertaistaminen vuosittain ja pakolaiskiintiön nostaminen 60 000/vuosi (95% nuoria islaminuskoisia miehiä, lukutaidottomat etusijalla).
SAKn verovapauksia on laajennettava.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tällä reseptillä Suomi yltää ennennäkemättömään nousuun, tosin ei talous-sellaiseen.

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Kuten tämä kuwaitilainen totesi, Israel on laillinen valtio ja että Palestiinan valtiota ei ole koskaan ollutkaan.

Juutalaiset olivat alueella jo yli 1000 vuotta ennen Muhammedin syntymää. Muslimit ovat maahantunkeutujia, ei israelilaiset (tätä ei kuwaitilainen lehtimies todennut)

Toimituksen poiminnat